suzanne remmers ma

Persoonlijk

Ik ben Suzanne Remmers, getrouwd en moeder van twee tieners. Samen genieten we volop van het wonen in de rust, groene ruimte en kleinschaligheid van Delden. In mijn vrije tijd verken ik graag wandelend de velden en bossen rondom het Twickel. 

Ik raak geïnspireerd door prachtige verhalen in boeken, muziek, beelden, schilderijen over mensen en hun ontwikkeling. De manier waarop mensen zich uitdrukken in taal, muziek en kunst boeit me en maakt me altijd weer nieuwsgierig naar die ene unieke mens en zijn verhaal.

The good life is a process,
not a state of being.
It is a direction
not a destination

In 2012, na ruim 10 jaar werkzaam te zijn geweest bij een grote gemeente in het oosten van het land, vroeg ik me steeds vaker en toen ook hardop af of ik nog wel dat deed waar ik ook de komende jaren blij van zou worden en me voldoening zou geven.

Tijd om stil te staan bij wat mij inspireerde en dreef, wat ik eigenlijk zou willen doen en wie ik nou echt was. Vragen die me leidden op een prachtige – en eerlijk is eerlijk soms ook confronterende en spannende – innerlijke ontdekkingstocht. Daar vond ik voor mij belangrijke waarden terug als ruimte, creativiteit, kracht en kwetsbaarheid, liefde, verbondenheid, leren en ontwikkelen, heelheid. En de innerlijk drive en wens om vandaaruit mensen te begeleiden bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

In 2016 heb ik daarom de sprong gewaagd, mijn baan opgezegd en me fulltime gericht op mijn eigen bedrijf Stapsteen | Praktijk voor Dieptecoaching.

... en professioneel

Om de eerste stappen op weg naar het realiseren van deze droom te volgen, heb ik van 2012-2018 de opleiding tot senior-practitioner coach gevolgd. In dezelfde periode heb ik ook me verder gespecialiseerd in loopbaancoaching en het werken met hoogbegaafden. De jaren daarna heb ik opleidingen rondom Jungiaans coachen gevolgd. 

De afgelopen drie jaar heb ik colleges gevolgd bij het Jungiaans Instituut in Nijmegen. Een prachtig avontuur vol verrijking en verdieping. 

Het gedachtengoed van Jung ligt aan de basis van mijn dieptecoaching. Andere inspiratiebronnen zijn o.a. Carl Rogers, Irvin Yalom, Emmanuel Levinas, Martin Buber en Harry Rump. 

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO).

.